Ваканция в предпочитаните хотели в Банско

Банско е един от големите български зимни курорти, разположен в полите на Пирин. Модерните му ски съоръжения предоставят на туристите прекрасни условия за отдих и практикуване на зимни спортове.

Настаняване в хотели в Банско

В Банско се съчетават модерни хотели с уютни механи съхранили нашата българска традиция и кухня. Това се оказва основната причина да има хиляди посетители през всички сезони на годината.
Курортът е предпочитан както от българи, така и от чужденци заради красивата природа, отличните условия за настаняване, както в големите така и в хотелите от семеен тип, модерните писти за ски и сноуборд. В случай, че нямате собствено ски оборудване, можете да разчитате на ски гардероба, разположен до началната станция на лифта. Личните си вещи можете да оставите спокойно в сейф и да не се притеснявате, че ще загубите нещо по време спускането.

Със сигурност няма да скучаете. Дори да си останете в хотелската стая винаги има какво да правите. Повечето хотели предлагат за гостите си спа процедури, вътрешен басейн, wi-fi достъп до Интернет, бар с напитки и детски кът с аниматори по желание на родителите.

Ако искате богат списък с предложения за отсядане, вижте каталог с хотели като Rooms.bg. На този адрес: https://www.rooms.bg/hotel-bansko.html ще откриете повече от 130 хотела в сърцето на планината – Банско.

Възрожденския дух на Банско

Банско е не само модерен ски курорт, а и град с богата история. Той е бил един изключително буден възрожденски град. Можете спокойно да се отдадете на историята и да разгледате къщата на Неофит Рилски, музеят Паисий Хилендарски или пък къщата на Никола Вапцаров.

Разхождайки се по улиците на града, запазили възрожденския си облик, ще усетите българския дух. Битовите механи, които са почти една до друга, предлагат неповторими традиционни ястия от Банско, които са запазена марка на града и са световно известни. Непростимо е ако не опитате банска капама, чомлек, баски старец или бански шиш.
Повечето от механите приготвят специалитетите си по традиционни начин, така както са се приготвяли и преди векове. Използваните продукти са от домашната градина или от животни, отглеждани в региона.

На ски в Банско

Мнозина са на мнение, че в Банско се намира най-доброто ски училище в страната.

Ски на пистите в Банско

Ако не сте голям фен на ските, можете да се разходите с моторна шейна, да се спуснете по зимната пързалка, да се разходите със снегоходки, да изкачите връх Тодорка или Вихрен.
Ски феновете могат да използват модерни и професионални ски писти с дължина 70 км и 26 км лифтове. Курортът разполага с машини за изкуствен сняг, които гарантират достатъчна продължителност на ски сезона.

За децата Банско предлага подвижна пътека тип въртележка, малки ски влекове и детска ски градина. Свидетелство за признатите отлични условия за зимни спортове е и домакинството на курорта на състезания за Европейската купа по ски алпийски дисциплини и биатлон.

Тук можете да отседнете както в супер луксозен хотел, така и в очарователна възрожденска къща за гости и да се насладите на уюта, който предлага.