Каква златна верижка да носим през 2017-та?

От зората на времето хората са обичали да носят украшения и те винаги са били символ на техния статус в обществото.
С развитието на металообработването и занаятите, „царят на металите“ – златото е станал предпочитан за изработката на най-разнообразни бижута.

Тъй като съчетава в себе си няколко важни качества:
На първо място висока цена, така че да може да се демонстрира чрез него общественото положение на собственика
Гъвкавост при обработката, която позволява изработването на изключително деликатни и красиви бижута и украшения.
Красотата на метала и съчетание с други видове ценни метали и скъпоценни камъни

През вековете златните бижута са били във възможностите само на аристокрацията, войните и богатите хора, но в наши дни всяка жена или мъж могат да си позволят покупката на златен синджир или друго златно бижу. Ако вие сте решили вече да се сдобиете с такъв тип украшение от злато за вас или за подарък, може да погледнете цялата колекция от златни верижки тук: https://www.magazinigranat.com/gold-jewelry/gold-chains

Златото не се влияе от модата, но все пак, за да направим правилния избор, е добре да сме в течение с последните модни тенденции.

Тази година модните диктатори дават своите предпочитания на белите метали, така че правилният избор е бялото злато. Освен, че запазва стойността си като жълтото злато, то е предпочитан материал за младите и динамични хора, за тези, които искат да бъдат различни и чрез него да демонстрират не само състоятелност, но и независимост и артистичен дух.

Особено актуална е тенденцията за носене на няколко златни верижки, с различна дължина и плетка, небрежно усукани. Не се насърчава съчетаването на злато и сребро, но е възможна комбинацията от бяло, жълто и червено злато – няколко златни синджира от различни типове злато, усукани в един.

При тези комбинации, е добре да се въздържим от допълнителни висулки и украшения, независимо дали са от злато, кристали, или от полускъпоценни и скъпоценни камъни. Достатъчна е собствената красота на златната верижка, за да се подчертае изтънчен стил и елегантност.

Според един от най-големите онлайн магазини за златни бижута https://www.magazinigranat.com/ при избора на дължина е добре да се съобразим с дрехите, с които искаме да носим украшението. Правилото е: висока яка – дълга верижка, а при деколте – синджирът трябва да стига малко над деколтето. По-младите жени и момичетата е добре да се ориентират към нежни и тънки верижки, а по-зрелите дами могат да заложат на по-голям обем и дебелина на верижките, при избора си.

И да не забравяме – дори и златото може да загуби своя блясък при ежедневно носене, излагане на козметични препарати, хлорирана вода и пот. За да сияе приятно златната верижка, е необходимо да го почистваме, като го потапяме за 10 минути във воден разтвор от препарат за миене на съдове, след което се изтърква с мека четка.